Kokemustoiminta

Anu Rajasuo

Syöpäpotilas ja avannepotilas

Kokemusasiantuntijakoulutettava

Vieraskynä-blogi

Olen sairastanut peritoneaalista syöpää vuodesta 2017. Minulla on myös ohutsuoliavanne.  Koen että nämä vuodet ovat antaneet minulle paljon kokemusta siitä, millaista on olla syöpäsairas ja avanneleikattu. Halusin jakaa sitä tietoa eteenpäin. Olin vuosia haaveillut kokemusasiantuntijuudesta ja nyt olen matkalla sitä kohti!

Kokemustoiminnassa on tavoitteena, että ihminen osaa kertoa kokemuksistaan sellaisille ihmisille, joilla ei ole asiasta vastaavaa kokemusta. Peruskoulutuksessa saa perusvalmiudet: esiintymistaidon harjoittelua, ohjausta oman tarinan rakentamiseen ja jäsentämiseen, tietoa alueellisesta ja valtakunnallisesta kokemustoiminnasta sekä kokemustoiminnan kentästä.

Koulutus antaa valmiudet toimia kokemustoimijana eli käyttää omaa tarinaa ja kokemustietoa esim. sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja opiskelijoiden ymmärryksen ja käytännön tiedon lisäämiseen. Koulutuksessa ei perehdytä vertaistukeen eikä omaan kuntoutumiseen. Vertaistoiminta on itselleni hyvin tuttua ja siihen nähden tämä koulutus onkin vähän toisenlaista.

Olen tosi innostunut tästä koulutuksesta! Tiedän että jotkut kokemustoimijat ovat päässeet todella hienosti kehittämään mm. oman sairautensa hoitoa ja kuntoutusta erilaisiin työryhmiin. Ehkäpä minäkin pääsen vielä mukaan johonkin vastaavaan.

Anu Rajasuo

Syöpäpotilas ja avannepotilas

Kokemusasiantuntijakoulutettava