Tapahtumat

17.1-16.5.2023 – Meri-Lapin vertaistapaamiset

Majakka, Pohjoisenkatu 14, Kemi, 2. krs.

GySy:n järjestämät tapaamiset 2023:

  • 17.1. klo. 17-19
  • 21.2. klo. 17-19
  • 21.3. klo. 17-19
  • 18.4. klo. 17-19
  • 16.5. klo. 17-19

9.2.2023 – Gynekologinen syöpä ja lapsettomuus: vertaisten ilta

Simpukka ja GySy järjestävät myös yhdessä vertaisten illan aiheella Gynekologinen syöpä ja lapsettomuus torstai 9.2.2023 klo 18.

Tule mukaan vertaisten iltaan keskustelemaan gynekologisista syövistä ja lapsettomuudesta! Ilta on tarkoitettu gynekologista syöpää sairastaville tai sairastaneille ja heidän läheisilleen. Keskustelua ei nauhoiteta.

Vertaisten ilta on maksuton ja kaikille avoimia. Ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot löytyvät Simpukan verkkosivuilta.

11.2.2023 – Vertaistapaaminen Tampere

Gynekologiset syöpäpotilaat ry järjestää Tampereella lapsettomille, gynekologista syöpää sairasteneille vertaistapahtuman lauantaina 11.2.2023. Ohjelman kuluista vastaa Gysy ry ja matkakuluihin on mahdollista saada tukea myös yhdistykseltä, tästä lisätietoa lähempänä tapahtumaa.
Päivän ohjelma on seuraavanlainen:
13:00 Studio Vintissä (Näsilinnankatu 34) tervetuloa toivotukset, pientä välipalaa sekä psykologi/psykoterapeutti Mirka Paavilaisen luento lapsettomille sekä aiheesta keskustelua. Luennon aihe tarkentuu lähempänä tapahtumaa ja päivitämme sen tänne sivuille.
Mirkaan voi tutustua etukäteen hänen nettisivujensa kautta.
n. klo 14:30 äänimaljarentoutus 60min Studio Vintissä.
Vintin nettisivuilla kerrotaan äänirentoutuksesta seuraavasti:
”Vintin rentouttava äänimatka on tunnin mittainen sukellus hoitavaan äänimaisemaan.
Tunnin aikana soivat useat hoitavat soittimet, mm. kristalliset ja metalliset äänimaljat, kalimba, gongi, tuulikellot…ja tärkeimpänä tietenkin hiljaisuus.
Sinun ei tarvitse muuta kuin sulkea silmäsi ja antaa äänen hoitaa kehoa ja mieltä. Äänimatkan hoitava teho perustuu ennen kaikkea soitinten luomaan kauniiseen äänimaisemaan, mikä johdattaakin mielesi lempeästi pois arjesta. Kehostamme on suuri osa vettä, joka pääsee värähtelmään soitinten luoman äänivärähtelyn ansiosta. Yhtenä tärkeänä soittimena resonoit siis myös Sinä.”
https://www.studiovintti.fi
n. klo 16 alkaen siirrymme ravintolaan ruokailemaan ja tutustumaan lisää toisiimme. Halukkailla mahdollisuus vielä Päivi Heinosen toteuttamaan voimauttavaan valokuvaukseen mikäli aika ja energia riittää.
Ilmoittautuminen nyt täällä 27.1. mennessä.
Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa tilaisuudesta löydät sen Facebook-tapahtumasta.

13.2.2023 – GySy rentoutushetki

Tervetuloa virtuaaliseen rentoutushetkeen, joka järjestetään Teamsissä. Rentoutustuokion aikana henkinen valmentaja Anki Brandberg kertoo meille mielikuvaharjoittelun hyödyistä eri elämäntilanteissa ja pääsemme tekemään rentouttavan mielikuvamatkan Ankin johdolla. Lopuksi mahdollisuus keskustella harjoituksen herättämistä ajatuksista.

Lisätietoa tilaisuudesta löydät sen Facebook-tapahtumasta.

Liity mukaan rentoutushetkeen täällä kello 19:00.

28.2.2023 – Harvinaiset gynekologiset syövät webinaari

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään 28.2. Haluammekin tänä päivänä nostaa esiin harvinaiset gynekologiset syövät webinaarin muodossa.
Tervetuloa kuulemaan professori Ulla Puistolan luentoa harvinaisista gynekologisista syövistä tiistaina 28.2. klo 18 alkaen. Webinaarissa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä ja se on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Linkki webinaariin julkaistaan myöhemmin tässä tapahtumassa.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

28-30.4.2023 – Gynekologista syöpää sairastavien maksuton virkistysviikonloppu, Peurunka Laukaa

Päivien aikana vertaistukea ja virkistystä. Vieraana gyn.onkologian professori Ulla Puistola.

Ilmoittautuminen 1-31.3.2023

Riitta-Liisa Sallinen

puh. 050 3467 170

riitta-liisa.sallinen@kessy.fi

Aiemmat tapahtumat

26.1.2023 – Verkkoluento syöpä ja lapsettomuus

Syöpään sairastuminen tuo aina elämään epävarmuutta. Gynekologiseen syöpään sairastuminen saattaa tuoda myös yllättävän ja järkyttävän muutoksen elämänsuunnitelmaan: hoitojen ja leikkausten vuoksi mahdollisuus biologisen lapsen saamiseen saatetaan menettää.
Tahaton lapsettomuus on kriisi, joka tuo haastavia tunteita ja kokemuksia. Moni kokee yksinäisyyttä, pelkoa ja surua tyhjästä sylistä. Lapsettomuuden tuomien tunteiden käsittelylle ei välttämättä löydy sairauden keskellä sopivaa hetkeä.
Lapsettomien yhdistys Simpukka ry ja Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry (GySy) järjestävät yhteistyössä verkkoluennon aiheella Gynekologinen syöpä ja lapsettomuus – sairastumisesta johtuva kriisi. Luennolla aiheesta puhuvat järjestöjen asiantuntijat sekä gynekologisen syövän sairastanut kokemusasiantuntija Karoliina.
Puheenvuoroissa keskustellaan muun muassa siitä, miten käsitellä surua, kun leikkauksen ja hoitojen jälkeen ei enää pysty saamaan biologisia lapsia. Asiantuntijat jakavat parhaat vinkkinsä siitä, mistä löytää apua, tietoa ja tukea vaikeassa tilanteessa.
Verkkoluento toteutetaan Zoom.us-ohjelman kautta. Ohjeet Zoomin käyttöön löydät täältä.
Luento on kaikille avoin ja maksuton. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua.
Linkki verkkoluennolle. 
Tapaamistunnus: 820 7566 4511
Salasana: 801947
Lähetä halutessasi luennoitsijoille kysymyksiä etukäteen tämän lomakkeen kautta.
Linkki suljetaan 19.1.2023.

Lisätietoa tilaisuudesta löydät sen Facebook-tapahtumasta.

20.9.2022 – World Gynecologic Oncology Day

Syyskuussa vietetään gynekologisten syöpien tietoisuuskuukautta ja kampanjakuukausi huipentuu World Gynecologic Oncology Day´hin, tuttavallisemmin World GO Day´hin, tiistaina 20.9. Tämän vuoden kampanjan teemana on gynekologinen syöpä ja vaihdevuodet.

Päivän kunniaksi GySy järjestää Gynekologinen syöpä ja vaihdevuodet -teemaisen tilaisuuden Musiikkitalossa, Helsingissä klo 9-12. Tilaisuutta voi seurata myös striimin välityksellä.

Tilaisuus toteutetaan AstraZenecan ja Stragenin tuella.

Lisätietoa tilaisuudesta löydät sen Facebook-tapahtumasta.

Ilmoittaudu mukaan täällä.