Virpi Uimonen

Virpi Uimonen

Mitt namn är Virpi Uimonen och jag jobbar som expert på TE-kontoret. Jag är en 61-årig mamma till tre vuxna och mormor till fyra barnbarn. Jag fick diagnosen livmodercancer 2019 och opererades på Kvinnokliniken i Helsingfors. Jag fick Carboplatin 6 gånger som behandlingen. 2020 återkom cancern och jag behandlades med Pakitaxel 18 gånger. Jag har kunnat arbeta sedan 1.3.2020. Lyckligtvis är det för närvarande möjligt att jobba på distans. Jag gick på behandlingarna samtidigt som jag var i arbete. Nu har min cancer varit i remission i över ett år. Jag har även erfarenhet av en strokepatient och hans behandlingar samt hjärtsvikt.

Jag är engagerad i Oriflames försäljningsverksamhet samt olika föreningsverksamheter (Martat, IW) och är nu med i Gynekologiska Cancerpatienterna i Finland rf.

Diskussioner med andra drabbade, till exempel under cytostatikabehandlingarna, har hjälpt mig mycket. Jag vill fungera som ett kamratstöd för andra människor med cancer. Jag vill visa att fast man fått diagnosen cancer, kan man leva ett bra liv.

Virpi Uimonen

TILLBAKA TILL SIDAN STYRELSEN OCH REGLER >>