Sara Kokko

Sara Kokko

Röntgenhoitaja, AMK

Olen Sara Kokko ja toimin yhdistyksen hallituksen varajäsenenä keväästä 2022 alkaen. Työskentelen terveysalalla röntgenhoitajana (AMK) ja kokemusta on sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta yli 15 vuoden ajalta. Olen mukana HUS Syöpäkeskuksen nuorten aikuisten asiakasraadissa kokemusasiantuntijana vuosina 2021-2022.

Sairastuin kohdunrunko-osan syöpään 34-vuotiaana. Kokemukseni jälkeen olen halunnut päästä vaikuttamaan muiden sairastuneiden hoitopolkuun parantaen käytäntöjä ja jokaisen mahdollisuutta saada tasapuolisesti tarjolla olevia tukimuotoja aina sairastumisen alkuvaiheesta myöhäisvaikutusten hoitamiseen. Psykososiaalisen tuen saavuttaminen on itselle lähellä sydäntä ja tämän tukimuodon toivon saavuttavan syöpäpotilaat paremmin tulevaisuudessa.

Työssäni tapasin päivittäin syöpäpotilaita ison yliopistollisen sairaalan kuvantamistutkimusten yhteydessä, kohtaamiset olivat harmittavan lyhyitä ja haluaisinkin tulevaisuudessa antaa enemmän itsestäni mm. vertaistuen muodossa. Nykyisin työskentelen yksityisellä lääkäriasemalla, jonka myötä aikaa on enemmän vapaa-ajan aktiviteetteihin kuten yhdistystoimintaan ja vapaaehtoistyöhön – ensimmäistä kertaa elämässäni.

Sara Kokko, röntgenhoitaja, AMK

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>