Sara Kokko

Sara Kokko

Röntgenhoitaja, AMK

Nimeni on Sara Kokko ja olen kotoisin pääkaupunkiseudulta. Ammatiltani olen röntgenhoitaja (AMK) ja kokemusta on sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta yli 15 vuoden ajalta. Tällä hetkellä työskentelen HUS Syöpäkeskuksessa. Osana GySyn hallitusta olen ollut keväästä 2022 alkaen. Tällä hetkellä toimin yhdistyksen viestintävastaavana ja olen mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia. Olen osallisena HUS Syöpäkeskuksen nuorten aikuisten asiakasraadissa kokemusasiantuntijana vuosina 2021-2024.

Sairastin kohdunrunko-osan syövän nuorena aikuisena. Kokemukseni myötä haluan vaikuttaa jokaisen sairastuneen mahdollisuuksiin saada tasapuolisesti olemassa olevia tukimuotoja aina sairastumisen alkuvaiheesta myöhäisvaikutusten hoitamiseen.

Psykososiaalisen tuen tavoittaminen oikea-aikaisesti on itselleni lähellä sydäntä ja toivon tämän tukimuodon saavuttavan syöpäpotilaat paremmin tulevaisuudessa. Työni puolesta kohtaamiset potilaiden kanssa ovat harmittavan lyhyitä ja haluaisin tulevaisuudessa antaa enemmän itsestäni mm. vertaistuen muodossa.

Toivottavasti nähdään tulevissa yhdistyksen tapahtumissa!

Sara Kokko, röntgenhoitaja, AMK

Työssäni tapasin päivittäin syöpäpotilaita ison yliopistollisen sairaalan kuvantamistutkimusten yhteydessä, kohtaamiset olivat harmittavan lyhyitä ja haluaisinkin tulevaisuudessa antaa enemmän itsestäni mm. vertaistuen muodossa. Nykyisin työskentelen yksityisellä lääkäriasemalla, jonka myötä aikaa on enemmän vapaa-ajan aktiviteetteihin kuten yhdistystoimintaan ja vapaaehtoistyöhön – ensimmäistä kertaa elämässäni.

Sara Kokko, röntgenhoitaja, AMK

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>