Margita Strandberg-Heinonen

Margita Strandberg-Heinonen

Suomen Gynekologisten Syöpäpotilaiden ry:n hallituksen jäsen

Olen Margita Strandberg-Heinonen ja keväästä 2020 lähtien Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat yhdistyksen hallituksen jäsen.

Minua pyydettiin mukaan, koska koen että tämän yhdistyksen tehtävä on tärkeä, niin ei tarvinnut montaa päivää miettiä luottamuksesta ja suostuin hallituksen jäseneksi. Olen itse kaivannut gynekologiselle syöpäpotilaille omaa yhdistystä, jopa ajatuksissani on ollut, että tällaisen yhdistyksen voisi perustaa. Nyt tämä päivä on tullut ja yhdistys on perustettu. Kiitokset kuuluvat Eva-Marialle, Marjolle ja Ullalle.

Olen koulutukseltaani sairaanhoitaja ja erikoistuin kätilöksi vuonna 1987. Suurin osaa aktiivisista työvuosista olen tehnyt työtä naisten kanssa. Ennen erikoistumista olin työssä gynekologisella osastolla ja sen jälkeen olen ollut perhesuunnittelussa ja äitiysneuvolassa. Olen myös työskennellyt osastonhoitajana terveyskeskuksessa ja vuodeosastolla. Tällä hetkellä olen Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen vastaava hoitaja ja kohtaan päivittäin syöpäpotilaita ja heidän läheisiään, jotka tarvitsevat psykososiaalista tukea ja tavata vertaisiaan sekä saada kuntoutusta.

Kun syöpädiagnoosi kohtaa sairastuneen ja hänen läheisiään, silloin tärkein asia on syövän hoito, mahdolliset leikkaukset ja lääkitykset. Tässä vaiheessa on myös hyvä puhua vertaistukihenkilön kanssa, joka on käynyt läpi saman diagnoosin, tällaista vertaistukea antaa voimia sairastuneelle. Sen jälkeen muut tukipalvelut ovat erittäin tärkeitä. On tutkittu, että jos syöpädiagnoosin saanut henkilö saa tukea ja kuntoutusta, niin hän paranee nopeammin ja elämänlaatu paranee huomattavasti.

Haluan mielellään olla mukana toiminnassa antamalla ja jakamalla mitä olen vuosien varrella oppinut, kokenut ja tuntenut potilailta ja heidän läheisiltään.

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>