Merja Halttunen

Merja Halttunen

Sosiaalialan ammattilainen

Minä olen Merja Halttunen Meri-Lapista. Sain munasarjasyöpädiagnoosin yllättäen kesäkuussa 2021. Se oli tietysti shokki. Kaikki alkoi tapahtumaan nopeasti, tutkimukset ja hoito aloitettiin muutamassa viikossa. Olin ihan uudessa tilanteessa, minä perusterve ihminen, joka olin kyllä valmistautunut polven tekonivelleikkaukseen kesäkuussa, hoito vaihtuikin syöpähoitoihin. Olen luonteeltani positiivinen ja yritän löytää hyviä asioita päivittäin, niinpä tässäkin tilanteessa täytyi luottaa ja uskoa, että tästä selviää.

Sytostaattihoidot aloitettiin kesäkuussa kotipaikkakunnallani Kemissä. Syyskuussa 2021 minut leikattiin Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Sytostaatti hoidot jatkuivat leikkauksen jälkeen vielä Kemissä. Olen kiitollinen, että pääsin osaavien lääkäreiden ja sairaanhoitajien hoitoon. Molemmissa sairaaloissa olen saanut huippu ammattilaisten hoitoa ja ystävällistä kohtelua. Sytostaattihoidot loppuivat joulukuussa 2021 ja nyt minulla on vielä menossa Beva-hoidot.

Minä sain heti alkuun tietoa ja vertaistukea ystävältä, joka oli itse sairastunut vuotta aiemmin munasarjasyöpään. Häneltä sain myös tietoa GySy ry:n toiminnasta ja liityin heti yhdistykseen. Olen kiitollinen, että tällainen yhdistys on perustettu ja asiallista tietoa on saatavissa.

Koulutukseltani olen sosionomi YAMK. Olen työskennellyt sosiaalialan ammattilaisena lastensuojelussa, vammaispalveluissa ja viimeiset 10 vuotta Mieli Meri-Lapin mielenterveys ry:n Kriisikeskus Turvapoijussa kriisityössä ja vapaaehtoistyön koordinaattorina sekä olen sijaistanut potilas- ja sosiaaliasiamiehen tehtävissä. Olen toiminut myös työnohjaajana vapaaehtoisille kokemustoimijoille. Työssäni olen nähnyt, kuinka arvaamatonta elämä on, aamulla kaikki on hyvin ja päivällä tilanne voi olla ihan toinen. Tämän asian ymmärtäminen on auttanut myös minua omassa tilanteessani. Työssä olen vielä muutaman kuukauden ja sitten koittaa eläkepäivät.

Sain kunnian tulla valituksi GySy ry:n hallitukseen huhtikuussa 2022 ja toivon, että voin olla avuksi toiminnassa. Sydäntäni lähellä on vertaistuki, vapaaehtoistyö ja kokemusasiantuntijatyö.

Merja Halttunen, sosiaalialan ammattilainen

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>