Jaana Sahakoski

Jaana Sahakoski

Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:n hallituksen jäsen

Olen Jaana Sahakoski ja vuodesta 2022 lähtien Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat -yhdistyksen hallituksen jäsen. Toimin yhdistyksessä sihteerinä.

Sain kohdunkaulan syövän diagnoosin papa-seulonnan tuloksena vuonna 2016. Puhelimitse saatu tieto järkytti enkä siinä tilanteessa ymmärtänyt kysyä syövästä oikein mitään. Syövän hoito Suomessa on huippulaatua ja minullekin oli varattuna erilaisia tutkimusaikoja seuraaville päiville ja lääkärin vastaanotolle pääsin viikon päästä. Tuo viikon odotus oli kuitenkin piinaavaa aikaa kun en tiennyt onko syöpä levinnyt vai ei ja mitä jatkossa tulee tapahtumaan.

Yhdistystä ei vuonna 2016 vielä ollut, mutta onneksi verkossa toimi vertaistukiryhmä josta löysin kohtalotovereita ja sain sieltä tietoa ja tukea. Olen iloinen, että Marjo ja Eva-Maria vastasivat potilaiden tarpeeseen ja perustivat yhdistyksen vuonna 2020. Toivon, että omalta osaltani jatkan heidän hienoa työtänsä ja saamme yhdessä lisättyä gynekologisiin syöpiin liittyvää tietoisuutta ja poistettua siihen liittyviä ennakkoluuloja.

Minulle sydäntä lähellä on myös toimiva vertaistuki ja varmistaa se, että myöskään hoitojen jälkeen potilas ei jää yksin vaan hänellä on tarvittaessa mahdollisuus saada tukea ja apua.

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>