Emmi Tuomisto

Emmi Tuomisto

Suomen Gynekologisten Syöpäpotilaiden ry:n hallituksen jäsen

Sairastuin itse keväällä 2021. Tieto vakavasta sairaudesta tuli valtavana shokkina. Alussa kaiken tiedon vastaanottaminen tuntui vaikealta ja henkisesti raskaalta, mutta oli tärkeää, että tietoa kuitenkin oli helposti ja ymmärrettävästi saatavilla. Myös vertaistuki tuntui alussa pelottavalta, oli vaikea tulla osaksi ryhmää, johon kukaan ei koskaan toivoisi joutuvansa liittymään. Aika pian kuitenkin huomasin, että vertaistuki todellakin kantaa.

Työssäni toimittajana olen aina halunnut vaikuttaa asioihin ja toivon, että yhdistyksen hallituksessa voin omalta osaltani myös olla mukana vaikuttamassa siihen, miten sairastuneita järjestelmässä kohdataan ja kohdellaan, ja samalla olla jakamassa tärkeää tietoa gynekologisista syövistä.

Koin itse, että sain sairauteen parasta mahdollista lääketieteellistä hoitoa, mutta terveydenhuoltojärjestelmä sinänsä pompottelee potilaita liikaa. Myös yhteiskuntana kaipaamme lisää inhimillistä keskustelua sairauksista ja sairauden aiheuttamista vaikeista tunteista.

Itse saan iloa elämään läheisistä, koirista, työstä ja mustasta huumorista, joka ei lopu koskaan.

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>