Katja Piispa

Katja Piispa

Yrittäjä

Olen Katja Piispa ja vuodesta 2023 lähtien Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat – yhdistyksen jäsen.

Olen saanut Munasarjasyöpä diagnoosin joulukuussa 2020. Hakeuduin päivystykseen vatsakipujen vuoksi ja päivystyksessä sain kuulla, että minulla on syöpä. Vielä siinä vaiheessa en tiennyt, että mistä syövästä on kyse. Seuraavana päivänä tutkimuksia jatkettiin ja alkuillasta tiesin sairastavani levinnyttä Munasarjasyöpää. Vietin sairaalassa viikon erilaisissa tutkimuksissa ja tehtiin myös tähystysleikkaus, jossa selvitettiin minkälainen munasarjasyöpä on kyseessä ja toiveissa olisi ollut, että syöpää olisi jo silloin voitu poistaa. Syöpää ei pystytty poistamaan vielä, joten aloitettiin kahden viikon päästä diagnoosin saatuani sytostaattihoidot.

Syöpäni on uusinut tässä lyhyessä ajassa jo kaksi kertaa ja olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen saamastani hoidosta ja huolenpidosta. Olen pystynyt elämään suhteellisen normaalia elämää hoidoista huolimatta.

Gynekologisesta Syöpäyhdistyksestä sain tiedon hoitajalta kun menin ensimmäisiin sytostaatteihin ja liityin heti kotiin päästyäni jäseneksi.

Gynekologinen syöpä on edelleen tabu Suomessa ja omalta osaltani haluan olla lisäämässä tietoisuutta ja vähentämässä ennakkoluuloja.

Olen itse osallistunut vertaistukiryhmään ja tapaamiseen. Koin saavani näistä paljon apua omaan selviytymiseen ja asioiden käsittelemiseen.

Toivon jatkossa, että itse pystyn myös auttamaan ja antamaan vertaistukea muille gynekologista syöpää sairastaville tai sairastaneille.

Olen suorittanut syksyllä 2022 Kokemustoimija koulutuksen.

Katja Piispa, yrittäjä

TAKAISIN SIVULLE HALLITUS JA SÄÄNNÖT >>